sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Syyspäivä Helsingissä


Helsinki on yks suosikkikaupungeistani. Monesti riittää, että on yksi syy liikahtaa Helsinkiin ja saan siellä helposti kulumaan vaikka koko päivän. Tällä kertaa kuitenkin yksi päivä oli ohjelmoitu täyteen ohjelmaa. Kävin I love me -messuilla pari tuntia pyörimässä ja inspiroitumassa itsekseni. Raakajäätelöä, marjasmoothieta, eko -kosmetiikkaa, soijamantelijugurttia, tfw:n poikien vetämä treeni, tuhansittain ihmisiä ja jokunen julkkiskin. Ja tsiljoonasti kaikkea muuta.

Iltapäivällä suuntasin hyvässä seurassa Kiasmaan. Sinne veti erityisesti Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulu, mutta myös Eri Mieltä -niminen näyttely, jossa taideteokset liittyvät taiteen ja yhteiskunnan suhteeseen, oli ihan puhutteleva.

Ohjelmassa oli tietenkin myös ruokaa, mutta kaikenkaikkiaan koko Helsinkipäivän valikoituminen juuri tälle päivälle liittyi viimeiseen ohjelmanumeroon. Käytiin nimittäin katsomassa Helsingin Kaupunginteatterin versio musikaalista Billy Elliot. Esitys oli Peacock -teatterissa Linnanmäellä ja siinä ennen esitystä oli vähän aikaa fiilistellä huvipuiston valokarnevaalien hilpeää tunnelmaa. Ilmaan heitettiin ajatus siitä, että pitäisiköhän käydä hurvittelemassa jossakin yhdessä huvipuistolaitteessa, mutta todettiin, että ainakin tällä kertaa kaikki laitteet tuntui lähinnä kauhistuttavilta, joten päädyttiin tunnelmoimaan maan tasossa ja sekin riitti ilahduttamaan.

Billy Elliot kuitenkin kruunasi illan. Koskettava, hauska, puhutteleva ja mielenkiintoinen esitys täynnä lahjakkaita ja taitavia näyttelijöitä. Erityisesti olin vaikuttunut siitä, että esityksessä mukana olleet lapset olivat todella todella taitavia. Kannatti mennä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti