lauantai 13. kesäkuuta 2015

Mutta syyään eka.


 Kävin eilen syömässä vähän erikoisemman lounaan. Vietin nimittäin vajaan parituntisen lounashetken Taste of Helsinki -ruokafestareilla. Siellä 10 "vähän parempaa" ravintolaa tarjoili jokainen kolmen tai neljän ruokalajin maistelumenun. Festari toimii niin, että pääsylipun lisäksi lunastetaan markkoja, joilla ravintoloiden pisteillä voi maksaa. Yhden markan saa yhdellä eurolla. Sinänsä fillari on keksitty siinä siis uudestaan, mutta käytäntö nopeuttaa ravintolan tiskillä asioimista, kun siinä ei enää puljata korttien tms. kanssa, vaan vain muovilantit vaihtaa omistajaa. Yhden annoksen hinta oli yleensä 5 tai 6 markkaa. Kun kyse on fine diningista ja maistelumenuista, on selvää, että annoksia tulee syöneeksi useamman ja ruualle tulee varmasti hintaa enemmän kuin ketjuravintolassa. Mutta on se sen arvoista.


Pääruokia söin neljä: Kaskisin sokerisuolattua lohta, Pastorin Casa Cevicheä, Matti Jämsenin katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja Brödin härkä tartarin. Näistä ihan ykkössuosikki oli Pastorin Casa Ceviche, jossa oli lohta, katkarapuja, guacamolea ja chiliä. 


Jälkiruokia nautin kolmen annoksen verran: Ragun lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä, Kaskisin herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata sekä Sinnen tuulihatun, jossa oli valkosuklaamoussea ja päällä vadelmasorbettia. Näistä kaksi ensinmainittua oli erinomaiset, tuulihattu oli hienoinen pettymys, mutta ihan hyvää silti sekin.

Lisäksi tapahtumassa oli erinäisiä näytteilleasettajia, jotka myivät omia tuotteitaan. Myös viinejä ja shampanjaa oli tarjolla, mutta niille kojuille en tällä kertaa mennyt. Ensi kerralla ehkä.
Petris Chocolate Roomista kävin hakemassa vielä poislähtiessä käsintehtyjä konvehteja pienen lajitelman.


Tapahtumalle 10 pistettä. Menen kyllä toistekin.

Lisää tapahtumasta voi lukea täältä: www.tasteofhelsinki.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti