torstai 4. kesäkuuta 2015

Lomalla viimeinkin.

Niinkuin aiemmin kerroin, vietin viimeiset neljä päivää ennen kesälomaa purjelaiva Vivanilla elämässä leirielämää. Oli ihan mahtavaa. Tällä kertaa sää oli tuulisempi ja viileämpi kuin pari vuotta sitten, mutta lämpimät vaatteet, lämmin makuupussi ja erinomaisen hyvä makuualusta pitivät kyllä huolen siitä, että ei päässyt pahasti kovassakaan tuulessa viluttamaan. Yritän aina tuolla laivalla viettää mahdollisimman paljon aikaa kannella ja brygalla ja mahdollisimman vähän sisällä. Ihan jo siksi, että saaristomaisemat on melkoisen upeita. Öisin myös nukuin kannella, ja tällä kertaa sää piti huolen, että hyttyset ei paljon kiusanneet. Nukuin siis todella hyvin.

Erityisen tuosta leiristä teki se, että kovin tarkkoja aikatauluja ei ollut. Laivan työt ja liikkeet määrittelivät sen, mitä tapahtuu ja koska. Joidenkin nuorten kanssa siinä tuumattiinkin, että oli ihan mahtavaa saada elää hetki sellaista elämää, jossa ihan oikeasti vain se juuri käsillä oleva hetki on tärkeä, koska kovin tarkkaan ei tiennyt mitä tapahtuu seuraavaksi ja milloin. Tällaisessa minuuttiaikataulutetussa maailman ajassa sellaiselle on tarvetta.

Tuo leiri oli mukava tapa päättää työntäyteinen kevät. Siinä pääsi itsekin jo puolittain lomafiiliksiin.

Tähän maisemaan heräsin ensimmäisenä aamuna.

Vivan Pellingin rannassa. 

Reissun päätteeksi saavuimme Helsinkiin. Tykkään tuosta maisemasta.

Mutta nyt edessä on kesäloma. Viisi viikkoa kaikkea muuta kuin töitä. Ohjelmassa on reissailua Suomessa ja vähän ulkomailla. Tarkoitus on myös lukea kirjoja ja katsoa elokuvia. Tiedossa on juhlia, ystäviä ja kotisohvalla makoilua. Ja kaikenlaisia kesäpuuhia. Ihanat päivät suomalaista kesää, teitä on odotettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti