sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kevät

Tuntuu siltä, että oikeaa arkea ei oikein ole täällä näkynyt viimeiseen kahteen kuukauteen. Loman jälkeinen viikko jatkoi eriskummallisten viikkojen sarjaa, kun heti ensimmäisenä työpäivänä pakattiin lähimpien työkaveritten kanssa itsemme ja tavaramme autoihin ja suunnattiin viettämään tiimipäiviä erääseen leirikeskukseen ei kovin kaukana täältä. Päivät oli ihan kohtuulliset, parasta antia lienee kuitenkin illan naurut ja ilmakiekko. Viikkoon kuului siis kaksi päivää reissussa ja yksi pitkä päivä työmaalla, ja sen jälkeen olikin taas vapaapäiviä, joihin mahtui yhdet läksiäiset, yhdet kolmevuotissyntymäpäivät ja yksi baarikeikka (eli kavereitten bändien keikat baarissa).

Tällä viikolla olikin sitten vappu, joten ei oikein ihan tavallista arkea sekään. Viime vuosina olen aika monet vaput ja uudet vuodet viettänyt töissä. Ja sehän ei haittaa ollenkaan. Vaikka erityisesti vappu onkin sävyltään riemukas ja keväinen juhla, en erityisemmin enää innostu kyseisten juhlien yleisestä meiningistä vaan se riemu on jäänyt jonnekin teini- ja opiskelijavuosiin. Joten kun jälleen luvassa oli ilta nuorisotilalla lautapelejä pelaillen ja munkkejä syöden, ei harmittanut yhtään.

Mutta parasta vapun tienoossa on aina se, että kesä onkin yllättäen ihan tuossa nurkan takana. Toisaalta se yleensä (ja erityisesti tänä vuonna johtuen kummallisesta leiritöiden täyttämästä maalis-huhtikuusta) aiheuttaa myös joitakin stressiajatuksia, kun monenlaiset toimintakauden päätökseen ja kesän töihin liittyvät asiat pitää saada vauhdilla pakettiin, mutta pääasiassa nautin kuitenkin auringosta, lisääntyvästä lämmöstä ja kevyemmistä kesävaatteista.

Usein kotona on pääsiäisen ja vapun aikoihin parin vapaapäivän mittainen rupeama, kun mm. ikkunat  ja parvekelasit pestään, parveke muuttuu talvipalatsista kesäolohuoneeksi, talvikengät ja talvitakit varastoituu, ja kesäkengät kaivautuu laatikoistaan. Tänä keväänä tuo projekti näyttää etenevän vähän toisella tapaa, nimittäin askare kerrallaan silloin kun sattuu joutamaan ja viitsimään. Saa nähdä, josko kuitenkin ennen kuin kuukausi seuraavan kerran vaihtuu, olisi kesä tullut kunnolla tähänkin kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti