tiistai 3. helmikuuta 2015

Ruokaa

Erinäisistä syistä en oo tässä alkuvuotena käytännössä miltei ollenkaan syöny tai juonu mitään missä on maitoa (sitä lehmästä tulevaa) ja sen takia on ollu tarpeen kaivella myös uusia ruokaohjeita. Miun pienessä keittiössä on viime aikoina kokkailtu erinomaisen onnistuneesti seuraavia:

Ihan ykköshyvä aamupala:
Tuorepuuro (1 annos)

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kylmää vettä
n. 1 dl maustamatonta (soija)jugurttia
1 tl hunajaa (semmosta juoksentelevaa)
1/2-1 dl (tai sen mukaan mikä ittestä maistuu hyvälle) mustikoita
Illalla kaikki sekaisin lautaselle, jemmaa jääkaappiin ja aamulla puuro on valmis. Ajattelin testailla tätä myös muilla marjoilla, mut mustikat on kyllä takuuvarma osuma aina.

Toinen hitti on välipala/jälkkäri:
Chia-kookosvanukas (4 annosta)

400 ml kookosmaitoa
1 banaani (mieluummin kypsä)
1 dl chia-siemeniä
Huristele banaani ja kookosmaito esim. sauvasekoittimella tasaisesti sekaisin. Sekoita chia-siemenet joukkoon. Annostele johonkin jälkiruokakippoihin. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ja valmis. Herkkua semmoisenaan, mut superherkkua myös niin, että päälle laitta ennen tarjoilua esim. marjoja. Tai testailla voi toki muutakin.

Ja kolmas täysosuma oli viime viikonloppuna kokeiltu linssikastike pastalle (4 annosta):

1 sipuli
valkosipulin kynsiä sen verran kuin sielu antaa periks (alkuperäisen ohjeen mukaan 5)
2 tl paprikajauhetta
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
2 dl punaisia linssejä
6 dl kasvislientä
50 g tomaattisosetta
Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää paloiteltu porkkana ja paprikajauhe. Sekoita hetki. Lisää kasvisliemi, tomaattisose ja huuhdotut linssin. Keitä 20 min. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti