keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Oi aikoja, oi tapoja!

Miulle on muodostunut joulutapa. Tai joulun ajan tapa. Se juttu, jonka jälkeen yleensä aina viimeistään löytyy joulumieli. Tai jonka jälkeen on olo, että tärkeä palanen joulua on taas löytynyt. Tänä vuonna se palanen oli kuunneltavissa ja katseltavissa eilen.


Lippu konserttiin oli odottamassa jääkaapin ovessa syyskuun alkupuolelta asti ja hyvä niin. Ilta oli nimittäin loppuunmyyty. Hyvinkääsalissa katsomon ensimmäiset rivit ovat permannolla samassa tasossa ja joskus siellä keskemmällä istuneena olen todennut, että edessä istuvan niskaa saattaa vähän häiritä näkemistä. Tällä kertaa ostin lippuni katsomon nousevan osan etuosaan. Ja keskelle, tietenkin. Paikka oli täydellinen vaikka nämä kännykkäkamerakuvat ei ihan parasta oikeutta asialle teekään.


Mitä konserttiin sitten tulee, niin tämä a cappella -lauluyhtye on aivan loistava. Viiden laulajan taidot ihastuttavat joka kerta. Erityisen suuren vaikutuksen kerta toisensa jälkeen tekee bassolaulajan matalaakin matalampi ääniala. Voisin kuvitella, että yhtye myös kuule tästä usein, niin erityinen lahja se on. Pidän myös siitä, että tällä joukolla ei tunnu pipo kiristävän kovinkaan paljon. Musiikkia tehdään taidolla ja huolella, mutta pilke silmäkulmassa.
Esitykset ovat yleensä myös aina visuaalisesti kauniita. Niin tälläkin kertaa. Simppelit lavasteet, hyvä valosuunnittelu ja laulujen tunnelmiin sopivat koreografiat tekevät konsertista kiinnostavan.
Mutta eniten arvostan kuitenkin sovituksia, joita yhtye biiseistä tekee. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon vaikka se, että joululaulujen klassikko "Joulukirkkoon" eli se "Kello löi jo viisi" on yksi niistä joululauluista, joita en ole voinut koskaan sietää. Ja sitten tulivat nämä viisi laulajaa:


Hymyilyttävän hyvä sovitus! Sietämättömästä tuli kerta heitolla yksi suosikeista! (Mutta tietysti vain tästä versiosta. Ne muut versiot on edelleen sietämättömiä. :D )

Mutta kyllä sen joulun palasen lopulta kruunaa tämä, johon tänäkin vuonna konsertti päättyi:


Club For Five. Yksinkertaisesti parasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti