maanantai 22. joulukuuta 2014

LomaodotuksiaJoululoma.

Jostain syystä joulun aika tuntuu mielessä pidemmältä kuin se oikeasti on. Kun viime viikolla töissä valmisteltiin alkuvuoden juttua, ajatteli jotenkin, että onhan tässä vielä aikaa, vaikka todellisuudessa aikaa oli vain muutama viikko ja asioilla oikeastaan vähän kiirekin.

Mutta ehkä se kuitenkin on niin, että oma rytmi hidastuu joulun aikaan. Ja toisin kuin vaikkapa viikkojen mittaiselle kesälomalle, joululomalle ei tänäkään vuonna tullut tehtyä mitään to-do -listaa. Kun kesällä lämpö ja aurinko ja vesisade ja useampi viikko kulutettavaa aikaa houkuttelevat käyttämään päiviä tehokkaasti seikkailemiseen - ainakin siinä ja siinä museossa olis kiva käydä ja joku kesäretki tehdä ja jäätelöä syödä ja puistossa mansikoita - niin joulun aikaan pimeys ja kynttilät kutsuvat käpertymään kirjan ja teekupin kanssa sohvan nurkkaan viltin alle ja pysymään siellä kunnes vuosi on vaihtunut. Ei mitään muita odotuksia ja suunnitelmia. Maailma saa hetken aikaa olla hidas, melkein pysähtynyt.

Huomenna pakkaan itseni oletettavasti muutaman muun tyypin kanssa samaan junaan ja suuntaan joulun viettoon lapsuuden kotikonnuille. Mukaan mukavia kotoiluvaatteita ja ainakin kaksi kirjaa. Ehkä myös sukankutimet. Sohvannurkka sielläkin on, ja toivottavasti ainakin joiksikin hitaiksi hetkiksi sen ehdin myös vallata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti