maanantai 7. lokakuuta 2013

Lokakuun ruoka vol. 2

Ei sitä avokadopastaa suotta hehkutettu. Sain siskolta lainaan "Safkaa" -kirjan, ja siellä on ohje tuolle pastalle ja pitihän se nyt vihdoin kokeilla. Ja tuo ohjekirja on muutenkin aika inspiroiva tämmöselle arkisia ruokaohjeita kaipaavalle.

Avokadopasta 


(neljälle)
1 valkosipulin kynsi

½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. 0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
2 dl pastajuustoraastetta (alkuperäisessä ohjeessa 1 dl pecorinoraastetta ja 1dl parmesanraastetta, mutta kun oli tuota toista valmiiksi kaapissa, niin käytin sitä)
400-500g spagettia (käytin tosin ihan vaan sitä makaronia mitä kaapista löytyi)

Tee kastike: Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikalla kulhoon. Hienonna yrtit. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrtit ja juustoraaste kulhoon. Sekoita ja maista.

Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta.

Laita osa keitinvettä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti mukaan. Päälle vielä parmesania ja mustapippuria. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti