torstai 17. tammikuuta 2013

Ruokaa ruokaa, enemmän ruokaa.

Noniin. Tammikuun "tee ainakin kerran kuukaudessa ruokaa jota et ole ennen tehnyt" -ruoka tulee tässä:

Pastaa basilika-oliivikastikkeella
2 annosta

200g pastaa
1 keitetty kananmuna
valkosipulia sopivasti
½dl oliiveja
1dl basilikan lehtiä
2 rkl pieniä kapriksia
vajaa desilitra oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Keitä pasta
Soseuta kananmuna, oliivit, valkosipuli, basilika, kaprikset ja öljy sauvasekoittimella tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tahna pastan sekaan. Tarjoa heti.

Kuvatodisteita ei ole, koska tästä ruuasta oli mahdoton saada kaunista valokuvaa, niin houkuttelevan näköistä se oli. Mutta herkullista kylläkin. Tätä ruokaa piti itseasiassa vielä tehdä kahteen kertaan, koska ekalla kerralla laitoin yhden kokonaisen valkosipulin kynnen, ja sillon sitä oli liikaa. Toisella kerralla oli parempaa.

Alkuperäinen ohje on Kodin kuvalehdestä (ilm. 27.12.12.). Siinä ohje on neljälle, mie sovelsin siitä 2 annosta. Alkuperäisessä käytetään mustia kivettömiä kalamataoliiveja, mie käytin vihreitä oliiveja. Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan mustapippuria, mie laitoin jotakin pippurisekoitusta (ehkä seitsemää eri pippuria...). 

Mutta jottei tämä lysti tähän loppuisi, niin tadaa! Edeltävästä toteutustavasta innostuneena sovelsin toisen ohjeen ihan ite.

Tomaatti-Mozzarella-Basilikapasta
2 annosta

2dl täysjyväpastaa
4 pientä tomaattia
ehkä 1dl pakastimen kautta käyneitä basilikan lehtiä
loraus oliiviöljyä
100g pieniä mozzarellajuustopalloja
suolaa
pippuria

Keitä pasta.
Pilko tomaatit ja poista kannat.
Suristele sauvasekoittimella tomaatit, basilika ja öljy kastikkeeksi 
ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike kuuman pastan joukkoon.
Sekoita joukkoon mozzarellajuustopallot.
Syö 
(paitsi jos pasta oli ehtinyt jäähtyä, niin lämmitä ensin kattilassa vähän).

Ei näytä lautasella kummoiselta, joten siksi ei valokuvatodisteita tästäkään, mutta oli järjettömän hyvää. Kastike tosin tuntui olevan kovin nestemäistä, joten se sitten valui lautasen pohjalle, ja sitä piti sieltä vähän kaivella. (Toimis itseasiassa ehkä tuorepastan kanssa paremmin tää.) Mutta kaikesta huolimatta tomaatti-mozzarella-basilika on makuyhdistelmä, jonka voittanutta ei vielä oo vastaan tullut. Herkkua, herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti